מנטורינג עין הוד: תערוכות חדשות בגלריה לאמנות עין הוד

תכנית המנטורינג של כפר האמנים עין הוד מציינת השנה חמישה מחזורים במקבץ תערוכות רחב היקף בגלריה לאמנות עין הוד.
פתיחה: שבת 17.10.26 בשעה 12:00 – הכניסה חופשית!
אוצרת: צאלה קוטלר הדרי
עוזרת אוצרת: אלמוג גז
הקמה: סמי כמאל

ים וינברג, פרט מהמיצב מטמורפוזות. מנטור: דרור קרטה. צילומים: רענן טל

תוך כדי תנועה

בהשתתפות: מִירֶה ארנון, ים וינברג, רעות גז-ואנג, אלן קוז'ינסקי, גד צ'רני, דרור קרטה, טליה נחמיאס-רדין, דניאלה רועי, תמרה תורג'מן.

תנועת הגוף, פירוק והרכבה, בזוג או בקבוצה – אלה מתקיימים במחזוריות בלתי פוסקת באגף לאמנות עכשווית.

האמן והמעצב גד צ'רני מציג גוף עבודה נרחב הכולל אובייקטים הנעים בלופ אינסופי, ובהם דמויות חיילים, ענפי זית ודימויים הקשורים לזמן מלחמה. גד היה המנטור של דניאלה רועי, העוסקת בקליעה מסורתית ומציגה פסלים סבוכים שיצרה מקיסוסית בר.

תמרה תורג'מן מציגה סדרות של עבודות חדשות, שבמרכזן דמות חייל צעיר ודמות אב, הממוקמות בנופי ג'ונגל רחוקים, בגוני כחול, סגול וורוד – הרחק מהשמש הישראלית הקופחת. העבודות מציעות מבט על המעבר הטראגי מנער ללוחם ועל מיתולוגיה של מלחמות אינסופיות, החורגת מגבולות המקום והזמן.

דרור קרטה וים וינברג מציגים סדרות של ציורים ואובייקטים המורכבים מגולגולות, שלדים מפורקים, חלקי כוורות דבורים, חרקים ואלמוגים. מירֶה ארנון וטליה נחמיאס-רדין מציגות פעולה משותפת בחומר העוסקת אף היא בפירוק ובהרכבה של מבטים. רעות גז-ואנג ואלן קוז'ינסקי יוצרים עבודת וידאו, מחול וסאונד חדשה, שבה הגוף הופך למקום.

בחצר הפסלים של הגלריה מוצגת עבודת פיסול חוץ חדשה: "לבירינת'" מאת אמבר רא-שפע וירדן שפע. השניים יוצרים מבוך המזמין את הקהל לשיטוט ברחבה.

חומר וזמן

בהשתתפות: נעמי ורכובסקי, רייצ'י סרנוף וולפיש, חנוך וקסמן, תמר נואמה, בוב נצ'ין, מרינה פלבינה, זיוה עילם, אמבר רא-שפע, לימור שמש

בתערוכה זו מציגים המשתתפים עבודות המדגישות את הקשר בין חומר, זמן ותהליך. היצירות מגוונות ונעות בין זכוכית, קרמיקה, טקסטיל וקרטון, ובין טכניקות של ויטראז', קדרות, הדפס וצורפות.

זיוה עילם מציגה סדרת עבודות חימר שיצרה בהנחיית נעמי ורכובסקי. כל קערה בסדרה מסמלת עשור בחיים, כמעין תרשים של התפתחות, צמתים, אתגרים, גילויים ותהליכי התבגרות.

אמן הזכוכית בוב נצ'ין וחנוך וקסמן מציגים מקבץ עבודות משותף, ובו עבודת הוויטראז' האחרונה שיצר נצ'ין לפני שפנה לטכניקת הפיוזינג, לצד עבודת ויטראז' חדשה שיצר וקסמן בהנחייתו.

מרינה פלבינה מציגה דג מסורתי מהפולקלור הדרום אמריקאי, העשוי קרטון ועלי בננה. תמר נואמה מציגה אובייקטים שצרפה בשפת אסמבלאז', הנחווים כאורגניזמים וכאבני חן.

רייצ'י סרנוף וולפיש, ממנהלות חדר ההדפס של עין הוד, ואמבר רא-שפע מציגות עבודות המשלבות הדפס ורקמה. לימור שמש מציגה, בהנחייתה של רייצ'י, סדרות של עבודות הדפס המדגישות תהליכי הדפסה שונים.

בחזרה לביוגרפיה

בהשתתפות: נעמה ברקוביץ, דנה טל שגב, בועז ליאון, רות מושינסקי מגיד, יאסו טסל, מיכל טסל, איבנה רטנר

המשתתפים בתערוכה חוזרים לסיפורים ביוגרפיים משפחתיים מוכרים אך מנסחים אותם מחדש דרך צילום, וידאו, ציור ורקמה.

בעבודת וידאו דנה טל שגב מצלמת את סבתה, האמנית שולה טל, ושואלת אותה: "שולה, את אוהבת אותי?". הקהל מוזמן לשבת על הכיסא של שולה ולהמתין לתשובתה. יאסו טסל מציגה ספר אמנית המורכב מצילומי פולרואיד המתעדים שנה בחייה, שבמהלכה נעה בין כמה יבשות.

בועז ליאון מציג מקבץ עבודות וידאו וסטילס, שבהן הוא מתחקה אחר סודות משפחתיים בגרמניה, שנחשפו בתיק מסמכים ישן. איבנה רטנר מאתגרת את עצמה ואת הצופה בשאלה – למה אנחנו כל כך רוצים להציץ לחיים של אנשים אחרים.

רות מושינסקי מגיד, בפעולה משותפת עם פרידה גבעון, תופרת את שאריות הטקסטיל מבית סבתא – תחרה נרקמת לתחרה ורקמה של בני הדור הצעיר מאחדת ביניהן.

נעמה ברקוביץ ומיכל טסל מציירות דיוקנאות של אנשים מוכרים מאלבום החיים ואנשים זרים מאלבומים של אחרים.

הסיפור של אליס

דינה רובינס דקל
מנטורית: תמרה תורג'מן

הכל התחיל כשהיינו בדרכנו מחתונה. לא לא לא בעצם הכל התחיל כשהייתי בת 8 ורציתי חתול. בחנות חיות כמעט לקחתי את החתול השחור… המוכר הסביר כששמים עליו קולר אדום הוא מביא מזל טוב.

אבל בדיוק אז…

במסגרת המקבץ יושק הספר "הסיפור של אליס" – סיפור לאנשים קטנים וגדולים (העיקר שיאהבו חתולים) המבוסס על סיפור אמיתי מחייה של דינה. משולבים בו איורים, קיפולים, קולאז'ים והפתעות.

עיצוב הזמנות: תמר לצרוס

הרשמו לניוזלטר של עין הוד

כל העדכונים, אירועי תרבות ואמנות, פתיחות והופעות - ישירות למייל