גלריה לאמנות עין הוד היא הגלריה המרכזית בכפר האמנים – המקום בו תוכלו לשים את האצבע על הדופק היצירתי הפועם בעורקי הכפר ובשדה האמנות הישראלית.
הגלריה נוסדה בשנת 1953, שנת ייסוד הכפר, בחלל היסטורי בלב הכפר כך שהיא מהווה נקודת יציאה למסלולי טיול ברחבי עין הוד.
בגלריה מוצגות תערוכות מתחלפות של אמני הכפר מתחומים שונים וממנעד רחב של תקופות וזרמים, לצד אגף רחב ידיים בו מוצגות תערוכות אמנות עכשווית.
עוד בגלריה עין הוד – חנות גלריה ומבואה המציגה קטעי ארכיון מתולדות עין הוד.
חלל התצוגה של אמני ואמניות עין הוד מאפשר מכירה ישירה של עבודות אמנות מקוריות – ניתן לרכוש יצירה בעת הביקור בגלריה.
בחדר הפרויקטים של הגלריה מוצגות תערוכות יחיד לאמנים ואמניות, וכן תערוכות דיאלוגיות או פעולות אקספרמנטליות.
באגף 2 לאמנות עכשווית מוצגות תערוכות קבוצתיות של אמנים ואמניות ישראליים במגוון מדיומים ותמות אוצרותיות.
בחנות הגלריה ניתן לקנות רפרודוקציות, פוסטרים ומזכרות שונות מעין הוד.
גלריה לאמנות עין הוד היא חלק מהעשייה האמנותית המתחדשת בכפר האמנים והאמניות – ומהווה מוקד דינמי להתרחשות אמנותית ותרבותית עכשווית.
מנהלת הגלריה ואוצרת: צאלה קוטלר הדרי
אוצרת: אלמוג גז
שעות פתיחה:
שני – רביעי: 10:00 – 14:00
חמישי: 10:00 – 18:00
שישי: 10:00 – 14:00
שבת 11:00 – 16:00
מקבץ תערוכות חדש!
פתיחה: שבת 23.9.23 בשעה 12:00
הקליקו לכל הפרטים על התערוכות הקרובות
אירועים מיוחדים:
שבת 23.9.23 בשעה 12:00
פתיחת מקבץ התערוכות "כאילו חיכו לנו אלף שנים – מקום מפלט"
בהשתתפות עשרות אמנים ו-7 חללי תצוגה
ניתן לתאם ביקורי קבוצות וסיורים עם האוצרות
[email protected]
מיקום: כיכר מרכזית עין הוד
קח אותי לשם
עקבו אחרינו:
בפייסבוק
ובאינסטגרם
הרשמו לניוזלטר של עין הוד – לעדכונים אודות פתיחת תערוכות ואירועי תרבות
החניה במגרש החניה מחוץ לכפר
צילומי הצבה: רענן טל
אוצרת: צאלה קוטלר הדרי
בהשתתפות: ארז אוזן, אנה איילת אפל, בתיה איזנוסר ג'אנקור, סאלח אלקרא, מתן בן טולילה, יוסי וקסמן, נובויה ימגוצ'י, נחמה לבנדל, גיא סער רוסו, עוזי עמרני, חיימי פניכל, לילך פלד צ'רני, ענת רוזנסון בן-חור, טליה שאנון מוזס, תמר שפר, דניאלה שריה, אמיר תומשוב, תמרה תורג'מן.
מיצב חוץ: סאהר מיעארי
מיצב "מפה מודרכת 1:1": לידה שרת מסד, בית תרבות
שנות ה-50 וה-60 בעין הוד היו מאופיינות בהתיישבות של אנשי רוח ובוהמה שהוזמנו על ידי מרסל ינקו, אמן ואדריכל שפעל בשירות המדינה, להקמת כפר אמנים בעין הוד. הכפר, שהוקם ב-1953 על חורבות הכפר הערבי עין חוד, היה לאבן שואבת עבור אותם אמנים. הוא אופיין כאזור ספר, מרוחק מהעין הבוחנת של מוקדי הכוח האמנותיים של אותם ימים בתל אביב, מוקף טבע, דל תשתיות ובתולי בעיניהם, מרובה במבני אבן מקושתים.
בשנים אלו מרבית האמנים היו מחלקים את זמנם בין ביתם בתל אביב או בחיפה, ובין מעונם החדש בכפר שאותו טיפחו ובו יצרו. הם יזמו אירועים ומסיבות לטובת גיוס כספים, אליהם הגיעו כל המי ומי: אנשי בוהמה, פקידים בכירים וגנרלים, סופרים ואמנים.
הפולקלור מתאר שיחות ערות וקולניות על סוגיות באמנות, על מסיבות פרועות ובלתי נשכחות בפורים, על שחרור וחופש מיני ובית לקהילת הלהט"ב, על מוזות ועל גברים שמחפשים מוזות, כפי שכותב הסופר והאמן יוסי וקסמן, תושב עין הוד, ברומן "תולדות האמנות" המגולל את הקמת הכפר: "היינו ארץ מקלט. זה מה שהיינו. מקלט לבוהמיינים, לאמנים אמיתיים ולאמנים מתחזים, מקלט לנשים שלא התחתנו, או שהעדיפו נשים על פני גברים, להיפּים ולהיפּיות, מקלט לטיפוסים אקסצנטריים כמוני שלא התאימו לנוף הכללי, וגם לגברים שעשו אהבה עם גברים אחרים. בתל אביב או בחיפה היינו צריכים להסביר, לתת דין וחשבון, לחטוף על הראש, לגמגם תשובות מתחמקות על שאלות של חטטנים. כאן חיינו רחוק מהעין הציבורית, איך שאומרים".
מה היה בו במרחב של עין חוד-עין הוד שהיה למקום מפלט עבור אותו גרעין אמנים מייסדים? התערוכה תעסוק בשאלה זו בהיבט של תכנון, אינטימיות ופנטזיה, אך תקפל בתוכה גם את ההכרה: מקום מפלט לאחד הוא גורל פליטות לאחר.
אוצרת: צאלה קוטלר הדרי
בהשתתפות: יונתן בלום, אלכס בן ארי, רחל לאה ג'ונס, לילך פלד צ'רני, דבורה ספז, אמיר תומשוב
התערוכה מקום נפלט עוסקת בנקודות העיוורון בעת ניסוח הנרטיב של מציאת מקום מפלט. כמו חוק טבע אקולוגי מקום מפלט של אחד יהיה תמיד גם "מקום נפלט" לאחר – דחיקה טריטוריאלית או תודעתית של בית, משאבים וזיכרון קולקטיבי.
בתערוכה תוצג סדרת צילומים תיעודיים של הצלם יונתן בלום במסגרת תחקיר עיתונאי על פלסטינים חסרי אישורי שהייה ועבודה בישראל ("שוהים בלתי חוקיים" – "שב"חים") הבונים בלילות פחונים מאולתרים בשולי הערים בהן הם עובדים בבנייה – הפרויקט פורסם באתר התחקירים "שומרים" ומוצג לראשונה.
זאת, לצד עבודות נוספות העוסקות במחיקת נרטיבים, בנייה, הרס ופירוק.
אוצרת: צאלה קוטלר הדרי, מחקר: ד"ר שולי לינדר ירקוני
אוסף האמנות של ארכיון עין הוד נולד כמפעלה של האמנית אורה להב שאלתיאל (2017-1936), ממייסדות עין הוד, שאספה עבודות אמנות של אמני הכפר, לאחר שהלכו לעולמם. שאלתיאל ביקשה לייצר זיכרון ויזואלי לתולדות האמנות של כפר האמנים, במבט קהילתי ומתוך הכרה בחשיבות שימור המורשת.
במשך שנים נשמר האוסף בבית גרטרוד קראוס, ששימש כבית ראשונים, כשהוא תלוי באופן כרונולוגי. אלא שהמבנה סבל מרטיבות ומגבלות חלל עד שהוחלט בשנת 2018 לטפל בעבודות שניזוקו, ולאחסנו עד שיימצא פתרון. מלאכת האיסוף של שאלתיאל פסקה לפני כעשור והאוסף נותר כמות שהוא – נעול ודומם.
במסגרת פרויקט להצלת ושימור האוסף יזמו ועד אגודת אמני עין הוד והגלריה לאמנות בעין הוד, בניהולה של האוצרת צאלה קוטלר הדרי, את העברתו לחלל משופץ ומאובטח במטרה להתקין את כל אמצעי השימור הנדרשים לאמנות, ולהמשיך את דרכה של שאלתיאל.
כיום, האוסף כולל יותר ממאה עבודות, ביניהם של האמנים מרסל ינקו, משה מוקדי, יוחנן סימון, מאיר דהאן, סימה סלונים, בן ציון מגל, אלה רעיוני, גרטרוד קראוס, יהושע גרוסברד ואחרים. השאיפה היא להגדילו בתהליך אוצרותי. בתערוכה "נשאר בעין הוד" יוצג האוסף לקהל, לראשונה, תוך בחינת ההתפתחות האמנותית של כפר האמנים וקליטת כמה עבודות חדשות של אמנים היוצרים בימים אלו בכפר.
במסגרת הפרויקט הוחלט לקיים אירוע התרמה מיוחד שיאפשר את התקנת האמצעים הדרושים לשימור ולשיקום, בהשתתפות תושב עין הוד, שלמה ארצי, שהתנדב לטובת המטרה. האירוע "מאחורי השירים עם שלמה ארצי" יתקיים בשבת, 21.10.23 בשעה 19:00 באמפי עין הוד, ויכלול מפגש מוזיקלי-אינטימי עם ארצי. באירוע יספר ארצי לקהל על מאחורי הקלעים של הקלאסיקות הגדולות שהפכו לעוגנים בפס קול הישראלי.
את השירים יבצעו הסופר-גרופ פּוּמְפִּיָּה! בניהולו המוזיקלי של נדב הולנדר, את הערב ינחה דן חמיצר. כל ההכנסות ממכירת הכרטיסים לאירוע – תרומה להצלת, שימור וטיפוח אוסף האמנות של ארכיון עין הוד. הקהל מוזמן לערב ייחודי בעל משמעות עמוקה לאמנות הישראלית ולשימור מורשת. הקליקו לפרטים על האירוע.
מבואת הארכיון תוקדש לעבודת הגמר של אדר' אליעזר פרנקל שנעשתה בשנת 1958 ועסקה בתכנון עין הוד. פרנקל הוא ממתכנני שימור יפו העתיקה, העיר העתיקה בירושלים ועוד. בתצוגה יוצגו חומרי ארכיון לצד טקסטים זאת באדיבות ד"ר צבי אלחיני (ארכיון אדריכלות ישראל) ובתמיכתן של מירי פרנקל עשת ותמר שכנר.
כמו כן, בחנות גלריה תצוגת העבודות "גינה בעין הוד" של האמנית סימה סלונים, וקיר אמן למאיירת איה גורדון נוי, תושבת עין הוד מחברת ומאיירת ספר הילדים החדש "גמצוץ בגינה".
בחנות גלריה לאמנות עין הוד מגוון רב של יצירות אמנות מקוריות, הדפסים, פרינטים, חפצי אמנות שימושית, קרמיקה, ספרי אמן וקטלוגים, פסלים ופסלונים, גלויות ומזכרות.
כל ההיצע בחנות הגלריה – MADE IN EIN HOD
לפרטים ולהזמנות: [email protected]
מומלץ!
גלריה לאמנות עין הוד מזמינה אמנים ואמניות ישראליים להגיש מועמדות לרזידנסי (שהות אמן) בעין הוד בחודשים יוני-אוקטובר 2023
תכנית הרזידנסי (שהות אמן) לאמנים ישראליים בכפר האמנים עין הוד תפעל לטיפוח מצוינות באמנות ועידוד אמנות בקהילה. התכנית תצא לדרך בשנת 2023, לאחר 35 שנות ניסיון במהלכן פעלה תכנית הרזידנסי של כפר האמנים עין הוד עם אמנים בינלאומיים בלבד.
השהות ברזידנסי בעין הוד תתקיים בקיץ 2023 בפרקי זמן של שבועיים רצופים לאמן.
האירוח יתקיים בבית הרזידנסי, "בית נורה קובי" – יחידת דיור מאובזרת ומשופצת המותאמת ליחיד או לזוג וכוללת מרחב עבודה, מיטה זוגית, מטבחון, חדר מקלחת ושירותים, אינטרנט ועוד.
הגשת מועמדות עד לתאריך 1.5.23 – תודה לכל הפונים!
אירוע פתיחת מקבץ התערוכות "כאילו חיכו לנו אלף שנים – מקום מפלט"
שבת 23.9.23 בשעה 19:00
אירוע הפתיחה
תקלוט ופופ-אפ של מסעדת "פיגם" במרפסת הגלריה
חוויה רב חושית: עבודת אוזניות באגף לאמנות עכשווית
אירוע נעילת מקבץ התערוכות "הטבע נתן מוזיאון, אני נתתי את הגוף"
מקבץ התערוכות המוצגות בגלריה לאמנות "הטבע נתן מוזיאון, אני נתתי את הגוף", מציע קריאה מחודשת של אחד הפרקים המשמעותיים שהתקיימו בעין הוד, מבחינת קשרי הגומלין שקיים כפר האמנים עם עולם האמנות הישראלי.
ארבע הביאנלות לפיסול שהתקיימו בעין הוד הולידו למעלה מ-100 עבודות פיסול, בהשתתפות כ-130 אמנים ישראלים ובינלאומיים.
כעת נחשף מידע חדש אודות המיזם השאפתני שמשך לעין הוד עשרות אלפי מבקרים.
שישי 9.6 בשעה 11:00. הכניסה חופשית! (מומלץ להירשם מראש)
לכל המשפחה
סדנאות, פעילויות, אמנות, מופעים, הרצאות וסיורים לכל המשפחה, קטנים וגדולים.
מחברים בין האמנות לטבע ובין הטבע לאמנות – בסימן חג שבועות ובהשראת מקבץ התערוכות "הטבע נתן מוזיאון, אני נתתי את הגוף".
הכניסה חופשית!
אוצרות: טלי תמיר וצאלה קוטלר הדרי
תערוכת מחווה מיוחדת לצייר משה מוקדי, מחשובי האמנים הישראליים, מנהלו המיתולוגי של בית ספר "אבני" לציור ולפיסול, מוסיקאי, מורה ומחנך, מעצב תפאורות ותלבושות לתיאטרון, פעיל חברתי, ממייסדי עין הוד ואינדיבידואל מוצהר.
התערוכה מוקדי – ביקור חוזר חוזרת לנבכי הסטודיו והעיזבון של מוקדי (1902 – 1975), שהתגורר ויצר בעין הוד, ומעלה מתוכם את המורכבויות באישיותו וביצירתו המסועפת: בעיקר את המעברים מכהה לבהיר, מריאליסטי למופשט, מבדידות והסתגרות לעשייה ציבורית ומאינטימיות של פנים הבית אל המרחב המואר שבחוץ.
לצד עבודות של פנים וטבע דומם, מופנמות ואפלוליות, יוצגו ציורים מופשטים בפורמטים גדולים, בצבעוניות כתומה-זהובה. מקבץ של עיצובי במה ותלבושות להצגות תיאטרון ב"הבימה", "האוהל" ו"הקאמרי", בין שנות ה-30 לשנות ה-60 יוקרן בחלל. במרכז התערוכה יוקרן סרט ארכיון משנת 1971 שיצרה הבמאית בלה ברעם, ובו מוקדי עצמו מסביר ומנתח את אמנותו. הסרט באדיבות רמי לוטן.
"מוקדי – ביקור חוזר" היא חלק מסדרת מחוות לאמנים שחיו ופעלו בכפר האמנים, שמוקדי היה בין מייסדיו. אישיותו המיוחדת ועבודתו המגוונת חושפת אמן רב-כשרונות, שהתעקש על דרך אישית וסרב ליישר קו עם המהלך הכללי, כשהוא שומר תמיד על הרגע הפרטי של האמן בסטודיו, נפרד מן הפרסונות האחרות שלו כמורה ומחנך וכמתווה מדיניות לאומית של אמנות במרחב הציבורי.
העבודות בתערוכה באדיבות אוסף נינה ואלי מוקדי חיון.
אוצרת: אלמוג גז
קולקטיב אמני עין הוד חוזרים אל המופשט הישראלי.
בין האמנים המשתתפים אמני הווה וגם אמני עבר שפעלו והתגוררו בעין הוד ויצרו בשפת המופשט: רות אריון, אברהם (ברה) בזק, סימה סלונים, גילה גבעון, בתיה גרוסברד, יעקב חיים, ועוד.
אוצרת: צאלה קוטלר הדרי
בהשתתפות האמנים נעה אורליצקי, ענבל טימור, ולנטינה ברוסלובסקיה, עופר מעוז וגד צ'רני.
התערוכה כוללת מיצב וידאו, סאונד, תאורה ומים.
עבודת הווידאו "להחזיק את השמיים", נעשתה על ידי האמנית נעה אורליצקי, היוצרת בסטודיו בית גרטרוד בעין הוד, במיוחד לתערוכה בהשראת עבודותיו של משה מוקדי וביחס אליהם, בטכניקה מעורבת: רישום, צילום, וידאו וסאונד.
קיר אמן – שי זילברמן
אמן הקולאז' שי זילברמן (זוכה פרס ארי ואן רוזנבלט ופרס אלימה ריטה לשנת 2022) מציג עבודת קולאז' חדשה, שנעשתה במסגרת שהותו בתכנית הרזידינסי לאמנים ישראליים בעין הוד במהלך חודש יוני 2023.
זילברמן הוא האמן הראשון שפותח את תכנית השהות החדשה לאמנים ישראליים, זאת לאחר תכנית חילופי אמנים הפועלת למעלה מ-30 שנים עם אמנים בינלאומיים מגרמניה, צרפת וארמניה.
ליווי אמנותי: טובה ויינשטיין
תערוכה קהילתית בה מוצגים ציורים מופשטים שיצרו כ-20 ילדי עין הוד בגילאי 3-9.
תערוכה זו ממשיכה מסורת של תערוכות לילדי כפר האמנים, שהחלה עוד בשנות השישים ומתחברת למקבץ התערוכות בגלריה העוסקות בשפת המופשט באמנות.
"הטבע נתן מוזיאון – אני נתתי את הגוף"
גלריה 2 לאמנות עכשווית, עין הוד
גילוי וחשיפה: אמנים מגיבים לביאנלות לפיסול שהתקיימו במטע הזיתים למרגלות עין הוד בשנות ה-90. תערוכה אודות פרק מרתק ונשכח בתולדות הפיסול הישראלי.
בהשתתפות: אברהם אילת, יעל בלבן, רוני בן צבי, דרור גולדברג, עמר גולדברג, טמיר חן, מארק יאשאייב, טוביה יוסטר, פני הס יסעור, נחמה לבנדל, הדר מיץ, בעז נוי, איריס סינטרה, סימה סלונים, גד צ'רני, אורי קצנשטיין, אלינה רום כהן, נעה ריצ', עמית שעל, שלומי שוורצברג
לציון 70 שנה להקמת כפר האמנים, התערוכה העכשווית בעין הוד מציעה חזרה וקריאה מחודשת של המהלך הפיסולי בביאנלות.
בתערוכה יוצגו אובייקטים בשפות ובחומרים שונים לצד עבודות דו ממד, סאונד ו-וידאו. עוד יוצגו עבודות פיסול שהוצגו בביאנלות לפיסול בשנות ה-90, ושרדו את מרחק הזמן. ההכרות עם הביאנלות לפיסול עין הוד מעלה שאלות על הפיסול הישראלי ועל הקשר שבין טבע, אובייקט וגוף.
אוצרת: צאלה קוטלר הדרי
סיורים מודרכים:
שבת 1.4 בשעה 12:00
ראשון 9.4 בשעה 10:00
שני 10.4 בשעה 17:00
הקליקו להרשמה
"רֶשת"
תערוכת יחיד לאמן רוני בן צבי (1951 – 2015)
תערוכת יחיד לאמן רוני בן צבי, שהתגורר כל חייו בעין הוד, המציגה מקבצים מגוף העבודות שהותיר אחריו. בן צבי הוא יוזם הביאנלה לפיסול בעין הוד, "הבולדוזר" שהפך חזון למעשה, כנגד כל הסיכויים וללא גיבוי משמעותי. באופן מעורר השתאות הוא סחף את מיטב האוצרים והאמנים, ייסד את "פרס האוצר" שניתן לאוצר משמעותי בשדה האמנות הישראלי, גייס כספים וחסויות שנתפסות היום כדמיוניות: חברות בנק, ביטוח, טבק ורכב, ובכך אפשר הפקה של עשרות עבודות פיסול באירועים פתוחים לקהל הרחב.
מקבץ העבודות שיוצגו בתערוכה "רשת" יציגו נושאים שונים שהעסיקו את האמן, כשנקודת המוצא היא הגריד – הרשת, מוטיב חוזר בעבודותיו של בן צבי שהיה פסל חוץ פורה ועבודותיו הוצבו ברחבי הארץ. הגריד ביצירותיו מסמל את העיסוק בצורני המודרניסטי, לצד העיסוק הנרטיבי בדמות "לבדן" אותו יצר וחוזר ביצירותיו: דמות אינדיבידואליסט, אאוטסיידר, מרחף בחלל ללא שורשים, צף במארג של קולקטיב.
אוצרות: צאלה קוטלר הדרי ואלמוג גז
תודה מיוחדת לאלי בן צבי, עמיר פלג ודנה אוחנה
"שפת הפיסול"
תערוכת אגודת אמני עין הוד
בעין הוד פזורים למעלה מ-150 פסלי חוץ במרחב הכפר, באופן שאין דומה לו בישראל. בין האמנים שפסליהם מוצבים בעין הוד: רוני בן צבי, מיכאל גרוס, מאיר דהן, דן זריצקי, דינה מרחב, נובויה ימגוצ'י, דורותי רובינס ואחרים.
המרחב של עין הוד הוא בחזקת "מוזיאון פיסול פתוח" באופן שהפך לחלק מהדי.אן.אי של המקום. אמני האגודה יציגו פרשנויות למסורת הפיסול המקומית ולביאנלות לפיסול שהתקיימו בעין הוד.
אוצרת: אלמוג גז
בחזרה לשנות ה-90
מבואת הארכיון, גלריה עין הוד
לרגל 70 שנה להקמת כפר האמנים עין הוד יתמקדו חומרי הארכיון בפרקים ועשורים משמעותיים בפעילות האמנותית שהתקיימה בעין הוד מאז הקמת הכפר.
מבואת הארכיון של הגלריה לאמנות תחזור אל שנות ה-90 ואל מיזם הביאנלות לפיסול עין הוד שהתקיימו בכרם הזיתים למרגלות הכפר.
יוצגו בארכיון חומרים ויזואלים, קטעי עיתונות, וידאו ועוד לגילוי, חשיפה וקריאה מחודשת של הביאנלות לפיסול בעין הוד והשפעתן על תולדות הפיסול הישראלי.
עיצוב גרפי וביצוע: סמדר עזרי
קיר אמנית
אורה להב שאלתיאל
הדפסים, טקסטים ועבודות נייר של האמנית אורה להב שאלתיאל (1936 – 2017) בתצוגת קיר אמן חדשה בגלריה עין הוד.
מבט אינטימי על בת קיבוץ מזרע, ממייסדות עין הוד, אמנית הדפס שניהלה את סדנת הליתוגרפיה המיתולוגית של עין הוד והקימה את המחלקה לאמנות פלסטית בבי"ס לאמנויות "רעות" בחיפה. עסקה כל חייה גם בשירה ובטקסט.
תוכן מרכזי בעבודתה עסק בדמות האישה; רחם, הולדה ואימהות. "תפיסתה של אורה היא קוסמופוליטית והמואנית", כתב עליה ד"ר גדעון עפרת שסיכם את פועלה בכותרת: "כשהאמנות הייתה אנושית".
אמני ואמניות עין הוד
תערוכה חדשה ומשותפת לגלריה עין הוד ולגלריה 2 לאמנות עכשווית, שתציג קליידוסקופ של נקודות מבט על כפר האמנים והאמניות. העבודות נוצרו על ידי אמנים ואמניות תושבי הכפר, בני דורות שונים, שמציעים זוויות אמנותיות שונות שהמכנה המשותף שלהן הוא המקום עצמו: טבע, נוף ומרקם אנושי, במבט החוצה ופנימה.
לפרטים נוספים על התערוכה הקליקו כאן
אוצרות: ניר הרמט ואלמוג גז
פתיחה: שבת 7.1.23 בשעה 12:00
נעילה: 4.3.22
תערוכת יחיד לאמן דרור קרטה
תערוכת יחיד לאמן דרור קרטה, המתגורר בעין הוד, בה מוצגים רישומי דיו שנעשו בשנים האחרונות בטכניקה ייחודית הכוללת הנחת צבע כשהכתם האקראי הוא שמוביל לדימוי הסופי. תערוכה ייחודית זו שונה מגוף העבודות של קרטה שעובד על פי רוב בקנה מידה גדול ובטכניקות אסמבלאז', האינטימיות של רישומי הדיו מפגישה את הצופה עם הנושאים שמעסיקים את האמן בכלל פעולתו.
אוצרת: אלמוג גז
ליווי אוצרותי: ניר הרמט
פתיחה: 10.12.22
נעילה: 31.12.22
תערוכה באגף 2 לאמנות עכשווית
התערוכה מפגישה אמנים בני דורות שונים והם יוצרים ביחד ולחוד קו שהופך למחשבה. התערוכה מבקשת למזג את המסורת הציורית ואת הקו ברצף של אמנות ישראלית עם המקום המושגי והקונספטואלי שהקו מאפשר, תחת מדיומים שונים: פיסול, מיצב וציור.
אוצרים: דליה דנון וניר הרמט
פתיחה: 17.9.22
נעילה: 31.12.22
תערוכה קבוצתית – אמני עין הוד
בתערוכה ONGOING, מוצגות עבודות הדפס, רישום וסקיצות, בהן יש דגש על הרעיון התהליך והתפתחות היצירה מראשיתה ועד לתוצר הסופי.
התערוכה היא תערוכת מכירה ישירה – עבודה שתרצו לרכוש נארזת ונמסרת לידיכם בעת הביקור.
על כן התערוכה דינמית ומשתנה מיום ליום.
אוצרות: אלמוג גז ונטלי אפריאט
"לילה בא יצא ירח"
איורים לילדים שושנה הימן
הצצה לטפח קטן אך משמעותי ביצירתה הענפה של שושנה הימן, ממייסדות עין הוד, פסלת, ציירת וגם מאיירת.
לאורך שנות ה-50 יצרה הימן איורים רבים לספרי ילדים, חלקם התפרסמו וזכו להכרה רבה וחלקם מעולם לא יצאו לאור. בתערוכה הוצגו חומרים מקוריים לצד הדפסות מחודשות, סקיצות הכנה לדמויות מוכרות לצד שברי רעיונות של סיפורים גנוזים.
אוצרת: אלמוג גז
פתיחת התערוכה: 17.9.22
נעילת התערוכה: 1.12.22